djczas, a tu się zgadzam tylko tą wołowinę podmieniłbym na coś innego
Mały przepis na małą sałatkę
Nazywa się: "Ogniste sombrero" (pewnie przez to chili - choć taka ostra nie jest )
Składniki: 2 piersi z kurczaka (ok. 40 dag), puszka kukurydzy, 60 dag ziemniaków, ok. 15 dag papryki konserwowej, 1 łyżeczka sproszkowanego chili, ok. 3 łyżki oliwy z oliwek, ok. 100 ml ketchupu, ok. 5 łyżek majonezu, sól, pieprz, cukier (do smaku).
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyc sola i pieprzem. Wrzucić na rozgrzaną oliwę/olej i obsmażyć, ostudzić. Ziemniaki ugotować w ‘mundurkach’, ostudzić i pokroić w kostkę. Do miski przełożyć obsmażone piersi z kurczaka, pokrojone ziemniaki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, odsączoną z zalewy kukurydze i dodać chili. Następnie dodać ketchup, majonez, przyprawić i wymieszać. Sałatkę można podawać z pieczywem lub z wędliną.
Smacznego
Mały przepis na małą sałatkę
Nazywa się: "Ogniste sombrero" (pewnie przez to chili - choć taka ostra nie jest )
Składniki: 2 piersi z kurczaka (ok. 40 dag), puszka kukurydzy, 60 dag ziemniaków, ok. 15 dag papryki konserwowej, 1 łyżeczka sproszkowanego chili, ok. 3 łyżki oliwy z oliwek, ok. 100 ml ketchupu, ok. 5 łyżek majonezu, sól, pieprz, cukier (do smaku).
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyc sola i pieprzem. Wrzucić na rozgrzaną oliwę/olej i obsmażyć, ostudzić. Ziemniaki ugotować w ‘mundurkach’, ostudzić i pokroić w kostkę. Do miski przełożyć obsmażone piersi z kurczaka, pokrojone ziemniaki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, odsączoną z zalewy kukurydze i dodać chili. Następnie dodać ketchup, majonez, przyprawić i wymieszać. Sałatkę można podawać z pieczywem lub z wędliną.
Smacznego
Komentarz